Next step?


so hey Assalamualaikum hagagaga.

Frankly speaking, awkward sebenarnya nak menulis hmmm tapi awat tetiba tah terlintas nak jugak buat post petang ni.
so many thoughts after spm y'know, but my everyday had passed just like that.
not to say that i'm decaying like what others (major) do. tapi kan hahaha pointless nya weh.
macam biasa kan heyy aku dah habis spm & sekolah (idk what to feel)(lol)
taktahu lah kalau aku ada buat plan like other lepasan spm do, yeah i don't really know tapi pernah lah terlintas cuma bukan atas kertas. 
Ikutkan plan, nak amek lesen, nak stick kat kedai almost everyday kalau boleh nak tolong buat kek and other stuffs kat kedai tu, nak sambung jual buku yang tertangguh lamanya tu, nak sambil mengajar whateverla maybe jadi cikgu ngaji pun boleh tho since i really like teaching hehe dan macam-macam lagi lah. Tapi semuanya macam haprakz kan, sebab tak ada duit haha h a ha not funny -_-

Pasal lesen, peh tengok jelah kawan-ii aku semua dah daftar lesen, aku pun entah bila ada rezeki nya sebab kakak aku yang second pun masih belum ada lesen. so is that possible for me to get a license before her? kofkof berangan jelah. Abah kata,

 "kau kumpul lah duit kalau nak buat lesen,"

Okay satu hal, nak cari duit hmm & tahun ni boleh lah nak cakap tahun paling miskin aku sebab duit simpanan macam habuk pun takdek haa sudah. Ingat nak sambung jual buku tu cari duit but tak tau bila nak start, nak kerja tapi hahaha kerjalah kat kedai aku sendiri. tu pun dah ramai pekerja, akak-ii praktikal (so this is the reason why i'm so lazy to go there, sebab takde kerja sangat nak buat dan saya janggal nak ma t i) So, amek keputusan untuk stay kat rumah. Adalah jugak buat kerja macam assignment kakak memandangkan dia saaaangat banyak kerja so akulah dapat upah setakat assignment yang kecik-ii tu kan. Maybe bulan satu baru masuk kerja kot. Ni pun dah start sikit-ii, tapi entahlah kerja macam mana gayanya, aku takut lecturer dia expect tinggi sangat kat aku hoho.
Aku nak tengok drama punz apalah sangat tengok jelah yang record kat tv tu (tu pun takdek mood sangat), makan pun dah tunggang langgang takde sape kesah dah huwaa, apa-apa lah. 

So plan untuk sambung belajar? (hmm act tak sanggup nak hadap belajar lagi tapi for the sake of my future gituh) stam memang taklah, dapat je mj tapi tak pergi. sebab takde duit nak bayar yuran nanti aku keluar jugak tak amek stam lol membazir haha. lagipun abah memang cakap takyah so aku pun patuhlah cakap abah hehe. stpm pulak, masih difikirkan, sebagai langkah berjaga-ii kofkof. kalau boleh nak diploma tapi tak taulah rezeki aku cemana kan, doa je lah mampu dengan usaha mohon sana sini. kalau dapat matriks, ke asasi ke haa terpulanglah. Tengoklah cemana.

Pasal jodoh pulak hahahaha geli takde ah takde maknanya, nak belajar dulu. Akak eden yang fes pun belum kawin lagi. Tapi kalau fikir nak belajar senang je baik takyah, haa kawin je terus aduu. Biasalah tu hidup pelajar, ada je yang susah. Yang penting sekarang doa bebanyak, sebab kertas spm kita pun masih dalam proses menanda ye kawan-kawan. Doakan aku ;)

PLEASE MOVE ON WITH YOUR SCHOOL LIFE. START ANEW, MOVE FORWARD WITH A BETTER LIFE. (walaupon aku memang tengah rindu korang gila gila huhuhu thanks for everything sebab ajar aku untuk menjadi lebih baik untuk masa mendatang) KBYE.

sorry for my pointless post, siapa suruh baca hahaha kk.

"Five years and still counting,
until the very last breath.
May Allah bless ya,"     -yong

Comments

Popular posts from this blog

Choice.

Trial SPM ft tribulations;