Posts

Showing posts from June, 2016

RIP my results.

"Awak pergi mana? Dari tadi call mak awak suruh datang cepat-cepat, tapi bila mak awak datang, awak pulak yang hilang."

Hee, hanya mampu sengih. Alhamdulillah. Bersyukur je mampu. Lepastu usaha lagi.
Segan sebenarnya tayang result 'cantik' dekat mak abah.
Mintak mak abah datang bukan semata nak tunjuk result tu hm. Cuma nak mak abah lebih faham dengan keadaan aku kat smakj yang tinggal beberapa bulan lagi ni.
Terima kasih mak, abah sebab datang walaupun super rushing dari after subuh hohou.




Semoga matlamat lebih jelas.
Semoga nak fokus apa dulu lebih jelas.
Semoga berubah.
Semoga tabah.
Semoga dapat buat yang terbaik.
Semoga Allah berkati & permudahkan semuanya.




Road to #SYP011.  

"Kita hebat dan berjaya!" ueueueue;

/Acah tenang lagi acah/

Holiday II - Ramadan

Image
"Mama, boleh tak nak puasa setengah hari?"
Tanya salah seorang adik sedara guwe kepada mamanya pada pukul 5 petang tadi.


and so yeah salam Ramadhan Kareem! our first ramadhan went so fast right? Hm
aha okay saya dah ngantuk act tapi tengah tunggu upload gambar dalam google drive phew so merempat kat sini. to make it not so short lah (kot) nak cerita-cerita lah ni lel,

Before tidur biasanya dah masak nasi siap siap, so esok tinggal buat lauk untuk sahur. Family ai memang dah biasa sahur nasi, so kat sekolah tu tak pernah lah nak skip sahur kecuali time f1 sebab dewan makan jauh gilers. Disebabkan ada gastrik, saya tak mau ah cari nahas ngengada tak sahur an.

Pernah sekali tu time form 3 kot, dah aku ni memang jenis lenjan je pergi dm sensorang sahur halantak terserempak ngan sesiapa kalau ada haha sebab kat dorm tu semua jenis malas nak bersiap. Sesampai nya saya di dm, makcik tu baru nak keluarkan nasi lel padahal dah nak imsak lah jugak. Nampak lah kan budak smakj perempuan…