Holiday I

"Just live how you want,
your life is yours,"  -fire.


//first time mata ni tak jumpa di mana keberadaan si bangla V ni dalam mv,
hai pakwe, lama tak jenguk, kahkah.


----------------------------------------------------


Periksa setengah tahun dah habis dengan kurang jayanya bagi seorang haida;
Mungkin menjadi kegemaran orang kanan dan kiri aku curi-ii tepuk bahu aku dan mungkin juga cikgu-ii sangat tertarik untuk mention nama aku time periksa. Sebab...pft ngantuk lel. hua hua ok memalukan, jawapan semua kelaut berenang sampai tenggelam lemas pft.
Cuti kali ni memang aku berazam sungguh-ii untuk lebih gigih.
Duk membayangkan hari audit nanti, keputusan periksa bakal ditayang depan abah. wuwu, biarlah cuti ni aku belajar,
takde lah nanti abah kata kat cikgu yang kat rumah, anak dia ni sibuk duk ngadap laptop an. 
Haha apa ni, salah niat belajar ke acane, ish. Doakan guwe oho.

Pastu tadi balik naik bas F5 tiga ketul ja, pastu aku duduk sensorang, buat muka toye sambil makan aiskrim. Lel, forever alone giler bertemankan beg balik kampung kawan kat kerusi sebelah.
Masuk dalam bas je, acah-acah keluarkan buku bio tapi aku dah tertidur dulu tak baca pun buku tu walaupun baru melepasi roundabout (yang cuma 5 minit dari SMAKJ). 
Paling best tadi, first time jadi orang first balik dulu, biasanya aku mereput 2 jam lebih kat larkin tunggu kakna datang amek. Oho pastu cerita-ii pasal hari guru kat dia daripada larkin ke UTM sampai lah ke Pasir Gudang, aku tak berhenti throwback. 
Malam tadi pun baru je tunjuk mak abah ngan kakfiza video-ii hari guru. 

"So hari guru korang sukses lah?" -abah.
"Alhamdulillah--"

Nanti lah cerita pasal hari guru, haha. 
Cuti ni aku dapat kerja budak U lagi, lel. Kena buat website pulak untuk kakna punya project. Low, high fidelity bagai, dia suruh bagi idea..dia tak tau ke adik dia ni sel otak kurang berkembang.
Haahaaaa macam pandai sangat je nak buat benda alah tu, tapi takpe kahkah. 
Pastu dia nak hire batchmate aku masuk team dia jadi bahagian graphic whatsoever.
Faham ke apa aku taip ni, heol -- okay takpe. Act aku nak spam twitter tapi takpe ah, blog ada nak membebel panjang berjela gini.

"Srs ke? kalau takde twitter ngan g+, awak nak main apa?"
"youtube ada,"

Haha poyo semata, aku bukak gak twitter tadi, google plus pung. ada urusan sikit lah kut.
& tak sabar nak tunggu wani balik sebab nak tengok running man setelah 2 tahun tak tengok oho. Sumpahan aku berakhir, sebab aku kata dulu takkan tengok RM selagi BTS tak masuk. Entahlah, time bobby ngan hanbin datang pun aku tengok 10 minit je. Agogogogo, pape je lah.

Okay, ayuh move on!!!1!1!  Semoga Allah izinkan kita berjumpa dgn bulan Ramadhan.



"Kalau rindu, cari contact kita kat mana-ii,
kalau tak jumpa jugak, cari kita kati awak, chia chia chia,"   (mende syeh)

Comments

Popular posts from this blog

Next step?

Choice.

Trial SPM ft tribulations;