Posts

Showing posts from March, 2016

apa ni

Image
Assalamualaikum haha wey harini balik wey YA ALLAH.

serious, setiap kali fikir pasal periksa, tak pernah tak serabut.

"belajar je, sebab bila haida fikir exam, mesti stuck punya, yang penting niat kerana Allah,"   -Abah.

Yes, aku pegang kata-kata tu. Tapi kadang-ii memang ter jugak - terfikir exam, sebab nya takleh aa tak fikir langsung an? sebab nanti buat semua ikut suka hati je (aduh tapi kalau niat kerana Allah mesti kena sungguh-sungguh jugak hm)

Dan, tak tau kenapa, sejak dah f5 ni aku susah nak terima arahan, means peraturan. Boleh je, aish cuma entahlah, lambat sikit nak hadam. Memang pun tak patut kalau seorang 'aku' jadi      rules breaker, rebellious. omg tapi tu hakikat nya sejak dulu. Aku serba salah, sumpah. Kesian kat kawan-kawan, sorry sangat. Maaf setakat ni dan selama ni aku tak bagi komitmen yang baik huhuhuhu. Aku pun tak tau apa masalah nya aku ni aduh ---

Masalah hati, kot. masalah hati yang kosong & aku isi penuh dengan dunia. maka hitam lah…

seventeenth.

Happy belated birthday to all February babiesss, haha.

Tahun ni, last sambut dengan kawan-ii ;')
Walaupun sebenarnya mengharap mak abah datang huahua, tapi tak apa, tak nak menyusahkan mak abah pun datang jauh jauh (tapi sebenarnya homesick teruk lol)
Takdelah homesick tu rindu rumah, cuma haih biasalah, takleh aa tak tengok muka mak abah bila lama tak jumpa nih, hehe. Sampai mak orang lain datang pun boleh nangis pecite gedik sangat perangai hahaha dah form 5 kut, aduh. Sebabnya, setiap kali call mesti tak sempat nak tutup dengan 'assalamualaikum,' -- yelaa, duit syiling habis tak sedar wuwuw.
Malam birthday tu pun, telefon tu mati time abah tengah nyanyi nyanyi lagu birthday ohoho nangis lagi malam tu. Nampak la macam manja kan, tapi tak pun sebenarnya kahkah tak reti la.

Tapi Allah bagi pinjam kawan-ii yang terlebih comel ecey, kena simbah soya basi yang dorang simpan seminggu (selekeh an) hahaha pergh bau dia menahan je lah. Lepastu dapat tembikai tembikai tembikai dar…