Posts

Showing posts from 2015

pfft.

semua tusyen.
semua belajar kat library.
semua ulangkaji sendiri.
kau tak sedar lagi?

haha lawak weh, bayar dah lah mahal - faham tak mahal, tolong lah struggle sikit.
ESCAPE FROM YOUR COMFORT ZONE.

miss kita.

Image
guess what, aku pergi wedding miss. And the happiest thing is to see miss happy. Barakallahulakuma, semoga miss & suami sentiasa di dalam redha Allah. May Allah make your love last forever ♥ insyaAllah kitorang sentiasa doakan yang terbaik untuk miss.


konon jadi wedding photographer, tapi 2nd reception day tu ketua nampak macam kalut haha, sebab maybe second time dia amek gambar wedding so dia pon takleh nak bayang wedding miss tu keadaan nya macam mana. Dah lah memang ramai, miss kata dalam 10 khemah (tapi tak kira pun) So, okay paham. Ketua tu senior time kitorang f1 so macam awkward sebab tak kenal pun lolol & hormat kot, sampai nak bahasakan diri 'aku' pon serba salah.
Masa haritu, aku dengan myy  duk tunggu arahan dia (haha tak reti buat kerja tak ikut arahan psh) tapi memang penat pun dan tahu ketua tu lagi penat sebab aku dah balik awal, haha mcm lepas tangan je an dengan myy. Dah lah kitorang amek gambar sikit je, tak lawo pulak tu agagaga, & tambah lagi so…

uri yaksokhaji marayo;

yah well Assalamualaikum.

it's a random post maybe. kami tak jadi stay back & itu sangat, sangat mengecewakan (full stop)
first thing first, ini bukan hal salah siapa atau siapa yang lagi bersalah.
it's about 'kau buat salah ni dekat siapa? kau berdosa dekat siapa?'
Got it? tak nak ulas panjang-ii sebab itu cuma input aku dapat dari seorang sahabat.
Entah mana nak dapat kelas tambahan bila kat rumah ni semua busy temasuklah aku. Bila nak belajar kalau gini seh. SPM tahun depan pun. Dah lah tak reti belajar tak berteman pfft. Aku harap kawan sebaya aku ni boleh matang sikit lah kan. Jangan fikir nak rebel je fikir la orang lain ni haa macam aku. Aku berharap macam kawan-ii aku yang lain jugak berharap, tahun last ni jangan lah buat hal yang aneh-ii dengan warga sekolah lol. Tolong lah, nak exam nak keluar sekolah, nak restu semua orang kat smakj tu.


& my warden is getting married soon. Tapi entah lah boleh pergi ke tak. Dia macam...fedup gila. Okay, serba salah…

homesick lol.

Image
Aha tanak balik esok puh-lease.
it has been five weeks long since raya and it will continue for four weeks more, like ... duh seriously. Okay nak belajar, nak bangga kan makabah, nak tolong agama, ini nama nya tadhiah, pengorbanan. /cries/

Sometimes, i feel like ughh tak sabar nya nak benti sekolah. Ish, nak tolong mak abah kat kedai. Nak tolong macam kakak-ii aku tolong. Serious, jealous sangat tengok dorang dapat tolong ;;___;;
But, next week, both of them will further their studies daaan memang rezeki Allah bagi, dua-ii dapat tempat yang sama, Alhamdulillah. and it doesn't mean that mak abah tinggal berdua je kat rumah, Allah is the best planner, memang the best! Because of something happen (not so good but seee there's still a reason) azim turns to study at mitt back which is just 5 minutes from home and of course azim yang amek turn nak jaga mak abah.

Paling fedap bila dapat raya pat hari je dengan family srsly sedih bruh TT__TT makin besar makin ngengada makin sensitif …

may this Ramadhan be the best one yet.

Image
Love is everywhere, so much peace fills up the air.
Ramadan month of the Quran.
I feel it inside of me, strengthening my Iman.
But how I wish you’d be here with me all year around. Assalamualaikum and a very happy ramadhan to all muslims out there and yeah it's a quite saddening that half of Ramadan is over in the blink of an eye. So how do you celebrate your Ramadhan? Is it just a "sahur-before-5.30-then-no-eat-no-drink-until-maghrib"? I hope it's not, we should empty our stomach but we need to feed our souls with good deeds. All of us may know the multiplied rewards available, and the opportunities for forgiveness. So, shouldn't we value every day, every hour, every minute, every second of this blessing month? Grab the chance and don't waste it dear!

The Prophet pbuh said:“Whoever draws near to Allah during it (Ramadan) with a single characteristic from the characteristics of goodness (sunnah), he is like whoever performs an obligatory act in other times. A…

they come and leave;

Image
Assalamualaikum and yeah the main reason why i'm back for blogging is i want to speak my piece about moving out to another school. actually i was offered to go to sbp so yeah that was my last year immature decision. i've been thinking about this since i was in form two and i've decided.
sekarang dah fikir masak masak sampai hangit maybe haha. rasa bersyukur bila Allah hadirkan rasa nak pindah. tapi tak adalah nak pindah gila gila punya nak, tapi time last year form3 dengan awal tahun form4 tu boleh tahan lah rasanya tuh. rasa macam tak boleh nak move on pun ada.
sebab rasa nak pindah lah makin hargai smakj.  sebab rasa nak pindah lah rasa nak naikkan nama smakj membuak-ii. sebab rasa nak pindah lah aku tahu pentingnya suasana sekeliling sebab manusia senang berubah ikut suasana walaupun agama tak. sebab rasa nak pindah lah aku tahu aku tak boleh jumpa kawan sehebat solid. banyak sebab, banyak sangat. sebab rasa nak pindah lah aku fikir pasal benda alah ni sejak tingkatan …

my fingers dancing maybe (?)

Image
At some point,I started looking at the ground more than the sky. It’s hard even to breathe I hold out my hand, but no one holds it I’m a loser, loner, a coward who pretends to be tough, a mean delinquent. So hey assalamualaikum,  it has been a long time since the very last two thousand thirteen right ? happy welcoming back, my blogging mood! haha. Actually, there's one of my classmates yang rajin teramat sangat buat checklist 'what to do at home' setiap kali nak balik kampung (not a girl act). setiap kali dia nak buang checklist tu dalam tong sampah mesti tak goal (means tak masuk pun dalam dustbin tu haha) then i noticed "tulis blog" in his checklist kekeke so there's my blogging mood comes. ho sorrylah pergi baca pulak checklist tu kk abaikan.
skin blog ni pun not fully re-edited okay malash, malash sebab takut mood menaip hilang. well, mood aku memang selalu keling macam ni haha.  all the old posts i've reverted them to drafts hehe sebab geli bila baca ba…