Posts

Choice.

Image
(So inilah petanda yang post ni sebenarnya agak melalut kerana ayatnya yang tidak tersusun seperti apa yang terlintas di kepala :'))

Assalamualaikum huhu.
Punyalah bertangguh nak buat entry ni macam apa. Bila ada mood, time tu kerja banyak. Ni ha bila takde kerja takde mood pulak haih (sebab kedai dan satu pasir gudang rasanya takde air so macam tak boleh nak buat kerja sangat lol alasan ahaha padahal kemalasan tahap dewa dah tak mampu bendung).

Alhamdulillah ni dah masuk bulan ketiga hidup aku tak begitu lifeless macam entry sebelum ni 😂 (ok ni type guna phone sebab laptop belum ada hiks). Rasalah tu macam zon panik en bila tengok kawan kawan dah kerja dah daftar lesen bagai tapi aku kat rumah melangok depan tv takpun kemas rumah hari-hari sampai sekarang setiap kali balik rumah dah tak terkemas sebab takde aku lol pastu  hadap drama pun dah naik muak haha masyaAllah. Nak keluar hang out pun kena tunggu event tau zzz.

Bagi aku, nak kerja ni sebenarnya untuk tampung kepuasan dir…

Next step?

Image
so hey Assalamualaikum hagagaga.
Frankly speaking, awkward sebenarnya nak menulis hmmm tapi awat tetiba tah terlintas nak jugak buat post petang ni. so many thoughts after spm y'know, but my everyday had passed just like that. not to say that i'm decaying like what others (major) do. tapi kan hahaha pointless nya weh. macam biasa kan heyy aku dah habis spm & sekolah (idk what to feel)(lol) taktahu lah kalau aku ada buat plan like other lepasan spm do, yeah i don't really know tapi pernah lah terlintas cuma bukan atas kertas.  Ikutkan plan, nak amek lesen, nak stick kat kedai almost everyday kalau boleh nak tolong buat kek and other stuffs kat kedai tu, nak sambung jual buku yang tertangguh lamanya tu, nak sambil mengajar whateverla maybe jadi cikgu ngaji pun boleh tho since i really like teaching hehe dan macam-macam lagi lah. Tapi semuanya macam haprakz kan, sebab tak ada duit haha h a ha not funny -_-
Pasal lesen, peh tengok jelah kawan-ii aku semua dah daftar lesen…

Trial SPM ft tribulations;

Image
Assalamualaikum hua kerinduan kesayangan semuanya.
ada apa dengan 23 julai sampai 2-3 orang hantar mesej aku tak baca haha.
Hm and y'know duduk 7 minggu kat smakj tak balik rumah, boleh mengundang tekanan jiwa, perasaan, emosi yang tak terkawal mengong-nya.
Dan semua kekusutan yang menyesakkan hati, otak, limpa, jantung yang tak tertanggung telah di'eleh'kan sehingga tak sedar ada hati manusia yang terkecik, mungkin.
Minggu satu dan dua.
Haa akak-ii F5 yang demam bersambung-sambung dari naik raya sampai berjangkit dengan orang lain, dan aku yang acah antibodi kuat ni pun terjebak sekali sebab dah berapa tahun tak demam terbaring macam mayat hidup takde daya tu. Seharian kauu tak masuk kelas, nasib baik time tu hari balik kampung, at least takyah stay smakj. Act dari malam rabu tu menunggu seketul manusia sampai rasa nak demam haa. Tapi tak balik rumah pun sebab balik rumah nurin, so macam tak hilang pun homesick nya tu hawauu. Tu le berlagak kuat lagi, hari lepas tu boleh p…

RIP my results.

"Awak pergi mana? Dari tadi call mak awak suruh datang cepat-cepat, tapi bila mak awak datang, awak pulak yang hilang."

Hee, hanya mampu sengih. Alhamdulillah. Bersyukur je mampu. Lepastu usaha lagi.
Segan sebenarnya tayang result 'cantik' dekat mak abah.
Mintak mak abah datang bukan semata nak tunjuk result tu hm. Cuma nak mak abah lebih faham dengan keadaan aku kat smakj yang tinggal beberapa bulan lagi ni.
Terima kasih mak, abah sebab datang walaupun super rushing dari after subuh hohou.




Semoga matlamat lebih jelas.
Semoga nak fokus apa dulu lebih jelas.
Semoga berubah.
Semoga tabah.
Semoga dapat buat yang terbaik.
Semoga Allah berkati & permudahkan semuanya.




Road to #SYP011.  

"Kita hebat dan berjaya!" ueueueue;

/Acah tenang lagi acah/

Holiday II - Ramadan

Image
"Mama, boleh tak nak puasa setengah hari?"
Tanya salah seorang adik sedara guwe kepada mamanya pada pukul 5 petang tadi.


and so yeah salam Ramadhan Kareem! our first ramadhan went so fast right? Hm
aha okay saya dah ngantuk act tapi tengah tunggu upload gambar dalam google drive phew so merempat kat sini. to make it not so short lah (kot) nak cerita-cerita lah ni lel,

Before tidur biasanya dah masak nasi siap siap, so esok tinggal buat lauk untuk sahur. Family ai memang dah biasa sahur nasi, so kat sekolah tu tak pernah lah nak skip sahur kecuali time f1 sebab dewan makan jauh gilers. Disebabkan ada gastrik, saya tak mau ah cari nahas ngengada tak sahur an.

Pernah sekali tu time form 3 kot, dah aku ni memang jenis lenjan je pergi dm sensorang sahur halantak terserempak ngan sesiapa kalau ada haha sebab kat dorm tu semua jenis malas nak bersiap. Sesampai nya saya di dm, makcik tu baru nak keluarkan nasi lel padahal dah nak imsak lah jugak. Nampak lah kan budak smakj perempuan…

Holiday I

Image
"Just live how you want, your life is yours,"  -fire.

//first time mata ni tak jumpa di mana keberadaan si bangla V ni dalam mv, hai pakwe, lama tak jenguk, kahkah.

----------------------------------------------------

Periksa setengah tahun dah habis dengan kurang jayanya bagi seorang haida;
Mungkin menjadi kegemaran orang kanan dan kiri aku curi-ii tepuk bahu aku dan mungkin juga cikgu-ii sangat tertarik untuk mention nama aku time periksa. Sebab...pft ngantuk lel. hua hua ok memalukan, jawapan semua kelaut berenang sampai tenggelam lemas pft. Cuti kali ni memang aku berazam sungguh-ii untuk lebih gigih.
Duk membayangkan hari audit nanti, keputusan periksa bakal ditayang depan abah. wuwu, biarlah cuti ni aku belajar, takde lah nanti abah kata kat cikgu yang kat rumah, anak dia ni sibuk duk ngadap laptop an.  Haha apa ni, salah niat belajar ke acane, ish. Doakan guwe oho.
Pastu tadi balik naik bas F5 tiga ketul ja, pastu aku duduk sensorang, buat muka toye sambil makan aiskrim.…

apa ni

Image
Assalamualaikum haha wey harini balik wey YA ALLAH.

serious, setiap kali fikir pasal periksa, tak pernah tak serabut.

"belajar je, sebab bila haida fikir exam, mesti stuck punya, yang penting niat kerana Allah,"   -Abah.

Yes, aku pegang kata-kata tu. Tapi kadang-ii memang ter jugak - terfikir exam, sebab nya takleh aa tak fikir langsung an? sebab nanti buat semua ikut suka hati je (aduh tapi kalau niat kerana Allah mesti kena sungguh-sungguh jugak hm)

Dan, tak tau kenapa, sejak dah f5 ni aku susah nak terima arahan, means peraturan. Boleh je, aish cuma entahlah, lambat sikit nak hadam. Memang pun tak patut kalau seorang 'aku' jadi      rules breaker, rebellious. omg tapi tu hakikat nya sejak dulu. Aku serba salah, sumpah. Kesian kat kawan-kawan, sorry sangat. Maaf setakat ni dan selama ni aku tak bagi komitmen yang baik huhuhuhu. Aku pun tak tau apa masalah nya aku ni aduh ---

Masalah hati, kot. masalah hati yang kosong & aku isi penuh dengan dunia. maka hitam lah…